Drůbeží paštika s uzeným masem

Recept je zařazen v kategoriích
Vhodné také

Fotografie

""

Suroviny

  • 500 - 600 gramů kuřecích, krůtích nebo kachních jater,
  • 1 kelímek šlehačky,
  • 1vejce,
  • sůl,
  • provensálské koření
  • pepř
  • rozmarýn, 
  • cca 4 lžíce brandy (může být i více).
  • uzené maso (např. vepřová kýta nebo krkovice)
  • slanina

Postup přípravy

Játra rozmixujeme a k nim postupně přimícháme vejce, sůl, koření  a  šlehačku. Poté přidáme uzené maso nakrájené na malinké kostičky, které už nemixujeme. Směs nalijeme do zapékací nádoby vyložené anglickou slaninou, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázní asi 40 minut při cca 180°.

 

Autor receptu

Eva Cerniňáková