Ořechové trojhránky

Recept je zařazen v kategoriích

Fotografie

""

Suroviny

Těsto:

  • 200 g hladké mouky,
  • 100 g moučkového cukru,
  • 100 g másla,
  • 1 vejce,
  • 1 vanilkový cukr,
  • špetka prášku do pečiva

Náplň:

  • 120 g másla,
  • 120 g moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 3 lžíce vody,
  • 280 g jemně nasekaných vlašských ořechů
  • + 80 g meruňkové marmelády,
  • 50 ml rumu,
  • čokoláda na polevu

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které dáme na 20 minut do ledničky. Náplň: Meruňkovou marmeládu s rumem necháme přejít varem a uložíme na teplém místě. Vodu, máslo a vanilkový cukr povaříme a smícháme s ořechy. Těsto vyválíme a dáme na plech, potřeme meruňkovou marmeládou s rumem a ořechovou náplní.

Pečeme 25 minut při teplotě 170.

Vychladlé řezy pocákáme čokoládovou polevou a nakrájíme na trojhránky.

Autor receptu

Zdeňka Heřmánková