Tvarohový závin
Fotografie

Suroviny
Těsto:
- 40 dkg mouky
- 10 dkg cukru
- 10 dkg tuku (máslo nebo Hera)
- prášek do pečiva
- 1 vejce
- trochu mléka na zadělání těsta
Náplň:
- 2 kostky tučného tvarohu
- 1 zakysanou smetanu (jogurt nebo mléko na zvláčnění tvarohu)
- 2 vanilkové cukry
Postup přípravy
Na válu do sypkých ingrediencí nakrájíme tuk, přidáme vejce a postupným přiléváním asi půl skleničky mléka zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme do obdélníku či oválu, do jeho středové části pak podélně rozprostřeme tvaroh rozmíchaný se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry. Náplň zabalíme ze stran do těsta a utvoříme závin a přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem či vymazaný tukem.
Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů do růžova. Upečené můžeme posypat práškovým cukrem.
Poznámky