Veganský cheescake
Fotografie

Suroviny
Krusta
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/ hrnku změklého veganského másla
- 1/4 hrnku cukru nebo javorového sirupu
- 1 prášek do pečiva
- 2 nebo více lžic vody
Náplň
- 1 kg sojového jogurtu
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 1/2 hrnku tekutého vegan másla
- 1/2 a víc hrnku moučkového cukru nebo agáve sirupu
- 1-2 lžičky vanilkového aroma (pokud používáme vanilkový jogurt, můžeme vynechat)
Postup přípravy
Krusta
Smícháme sypké ingredience, máslo a vodu a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do formy (nejlepší je forma na quiche o průměru 23 - 26 cm).
Troubu předehřejeme na 175 stupnů.
Náplň
Všechno smícháme dohromady ručním šlehačem a ochutnáme, dle chuti pak dochucujeme cukrem nebo sirupem.
Náplň nalijeme do formy s těstem a dáme péct do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu. Ke konci kontrolujeme, aby se cheescake nepřipálil. Náplň se po upečení bude zdát stále tekutá a bude se "hýbat", ale nebojte se, cheescake stačí dát na 3-5 hodin do lednice vychladnout a poté pěkně ztuhne.
Vychladlý cheescake můžeme přelít ovocem: zmraženou ovocnou směs dáme do kastrolku, přidáme dvě lžíce cukru a zahříváme. Poté přidáme lžičku solamylu rozmíchaného s trochou vody a přidáme k ovocné směsi. Chvilku povaříme, necháme vychladnout a poté nalijeme na cheescake.