Zelňačka ala slovenská kapustnica
Fotografie

Suroviny
- cca 0,5 kg cibule
- cca 2 kg uzeného kolene
- cca 0,5 kg paprikových klobás
- 3 kg kysaného zelí
- nové koření
- jalovec
- pepř
- sůl
- majoránka
- česnek
- mletá červená paprika sladká
- sádlo nebo olej
- 1 konzerva rajského protlaku
- 1 konzerva fazolí
Postup přípravy
Zvlášť uvaříme koleno.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou klobásu, poté červenou papriku, raský protlak, koření a sůl. Vše osmahneme a zalijeme vývarem z kolena. Přimícháme zelí překrájené na menší kusy a společně vaříme. Když je vše uvařeno, přidáme nakrájené maso z kolena a ještě vše necháme projít varem.
Kdo chce, může zahustit jíškou, případně přidat smetanu.
Poznámky
Toto je množství na jabocké oslavy - doma si množství surovin upravte podle potřeby