Zelňačka ala slovenská kapustnica

Recept je zařazen v kategoriích
Vhodné také

Fotografie

""

Suroviny

  • cca 0,5 kg cibule
  • cca 2 kg uzeného kolene
  • cca 0,5 kg paprikových klobás
  • 3 kg kysaného zelí
  • nové koření
  • jalovec
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • česnek
  • mletá červená paprika sladká
  • sádlo nebo olej
  • 1 konzerva rajského protlaku
  • 1 konzerva fazolí

Postup přípravy

Zvlášť uvaříme koleno.

Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou klobásu, poté červenou papriku, raský protlak, koření a sůl. Vše osmahneme a zalijeme vývarem z kolena. Přimícháme  zelí překrájené na menší kusy a společně vaříme.  Když je vše uvařeno, přidáme nakrájené maso z kolena a ještě vše necháme projít varem.

Kdo chce, může zahustit jíškou, případně přidat smetanu.

 

 

Poznámky

Toto je množství na jabocké oslavy - doma si množství surovin upravte podle potřeby

Autor receptu

Recept z několika slovenských receptů vytvořil a kapustinici uvařil Zdeněk Brettschneider